Services Creative

Onderzoek

Bij Kolk+ staat onderzoek aan de basis van vormgeven. Binnen elke opdracht besteedt het bureau intensieve aandacht aan (historische) context en inhoud.
Het ontwerpbureau is specialist in materiaal- en kleurhistorisch onderzoek. De onderzoeksmethodes omvatten literatuuronderzoek, veldwerk en hands-on materiaal experimenten. De uitkomsten vertaalt Kolk+ naar tastbare toepassingen voor de culturele en publieke sector.
Projecten variëren van een grootschalige reconstructie van de kleuropbouw van Rembrandt van Rijn, tot een huisstijl voor het Zuiderzeemuseum op basis van de schakeringen van de wateren in het Zuiderzeegebied.
De analytische aard van Kolk+ is te herkennen aan de verhalende vormgeving waarbij de inhoud en context tot in ieder detail terug te vinden zijn.

Presentatie

Kolk+ bedenkt en creëert ruimtelijke presentaties en tactiel objectontwerp. Het ontwerpbureau heeft jarenlange ervaring in tentoonstellingsontwerp.
Alle installaties en interventies van Kolk+ kenmerken zich door een ingetogen en heldere beeldtaal. Doordachte keuzes voor materiaal, kleur en detaillering zijn hierbij essentieel.
Doordat Kolk+ allround is, kan een project van inhoudelijk concept tot productie worden gerealiseerd. Het bureau heeft ervaring met verschillende rollen, en kan zowel sturend als faciliterend werken. Eerder was Kolk+ art director van Dutch Design Week en curator en art director van de tentoonstelling ‘starting something’ tijdens Beijing Design Week. Voor het TextielMuseum heeft Kolk+ de vaste collectieopstelling ontworpen.
Projecten komen tot stand door een voortdurende dialoog met de opdrachtgever waarin goed luisteren en doorvragen centraal staat. Iedere opdracht is maatwerk.


Educatie

Educatie is een fundamenteel onderdeel van onderzoeks- en ontwerpbureau Kolk+. Vormgeving functioneert als drager en vertaler van kennis. Het ontwerpbureau is expert in overdrachtelijk ontwerp en maakt informatie toegankelijk. Het doel is dat de kijker verrijkt wordt en een eigen visie op een maatschappelijk of historisch onderwerp ontwikkelt.
De educatietools van Kolk+ hebben een heldere esthetiek en passen bij het karakter van het gehele ontwerp. Wanneer het gaat om een historische omgeving werkt Kolk+ analoog en integreert het educatieve elementen op een passende manier. Voor de tentoonstelling ‘Building with Textiles’ in het TextielMuseum creëerde Kolk+ een interactief model dat de basisprincipes van architectuur liet zien en een materialen bank waarmee kinderen hun eigen bouwwerken met textiel konden maken.